Wednesday, August 30, 2017

Οι 5 μεγαλύτερες απάτες στο Facebook

Στις αρχές του 2014, το Facebook ξεπέρασε τους 1,23 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες, που καθημερινά μοιράζονται τις σκέψεις τους, τις φωτογραφίες τους και βίντεο με τους φίλους τους και στο κοινό. Αυτή η τεράστια μάζα ανθρώπων αποτελεί μια πολύ δελεαστική αγορά για τους διαφημιστές και εταιρείες, που ανταγωνίζονται για τη δημιουργία κοινοτήτων μελλοντικών πελατών.
Επίσης οι χρήστες του Facebook είναι μεγάλος στόχος των κυβερνο-εγκληματιών. Σχεδόν 15 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν δημιουργηθεί για spam ή για άλλους σκοπούς που παραβιάζουν τους όρους της υπηρεσίας. Μια μελέτη της εταιρείας Bitdefender αποκάλυψε τις πέντε κορυφαίες απάτες που επηρεάζουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσω malware, spam κ.τ.λ.
Για να αντιμετωπίσει το μυστήριο πίσω από τους υψηλούς αριθμούς απάτης των θυμάτων της κοινωνικής δικτύωσης, μια ομάδα αναλυτών συμπεριφοράς και ψυχολόγων που εργάζονται στην εταιρεία παροχής λογισμικού προστασίας από ιούς, εξήγησαν ποιοι είναι οι πιο αφελείς χρήστες.
Το 90% των ατόμων που έχουν χωρίσει σε μια σχέση εξακολουθούν να ελέγχουν την δραστηριότητα των πρώην συντρόφων τους στο κοινωνικό δίκτυο. Αυτή η φυσική αντίδραση ήταν συχνή, ακόμη και πριν από την εποχή των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που δικαιολογείται από την αμοιβαία επιθυμία των ανθρώπων να δούν αν ο πρώην νοιάζεται ακόμα γι ‘αυτούς.
1. Guess who viewed your profile? – 45.50%
Η πιο δημοφιλής απάτη στο Facebook είναι κακόβουλες εφαρμογές που προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να δούν αν ακόμη κάποιος – κάποια τους σκέφτεται και επισκέπτονται το προφίλ τους.
1
2. Facebook functionality scams – 29.53%
Στη δεύτερη θέση είναι οι απάτες που υπόσχονται την αλλαγή του χρώματος του προφίλ ή του θέματος. Οι κακόβουλες εφαρογές αντιπροσωπεύουν το 29,53% και η επιτυχία τους εξαρτάται από την επιθυμία του χρήστη να βελτιώσει την εικόνα τους.
2
3. Giveaway scams – 16.51%
Η φυσική αντίδραση απέναντι σε προσφορές δώρων, κέρδη και ευκαιρίες είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη ψυχολογία. Αυτό το είδος της εξαπάτησης κυμαίνεται από δωρεάν εισιτήρια για παραστάσεις ή πάρκα αναψυχής σε κάρτες δώρων και τεράστια εκπτωτικά κουπόνια για γεύματα, ποτά ή παιχνίδια.
3
4. Celebrity scams – 7.53%
Το «δόλωμα» με ψεύτικες ειδήσεις για διασήμους είναι στη τέταρτη θέση. Φαίνεται ότι οι απατεώνες δεν πιστεύουν πάρα πολύ σε αυτό το είδος απάτης αλλά είναι ένας ακόμη κακόβουλος τρόπος για να «χτυπήσουν» ανυποψίαστους χρήστες. Μεγάλο παράδειγμα είναι η ψεύτικη είδηση της Miley Cyrus.
5

5. Atrocity videos – 0.93%
Το τελευταίο είδος «δολώματος» που χρησιμοποιείται από τους απατεώνες είναι για να οδηγήσουν τους χρήστες από το κοινωνικό δίκτυο σε κακόβουλες τοποθεσίες με την υπόσχεση να δούν βίαιο περιεχόμενο. Το έναυσμα για αυτή την απάτη είναι η περιέργεια, η οποία είναι παρούσα σε υψηλά επίπεδα στο νεανικό κοινό.
4
Η ανάλυση του Bitdefender έγινε σε 850.000 απάτες που έχουν εξαπλωθεί στο Facebook τα τελευταία δύο χρόνια.
Top-Five-Scams-on-Facebook-464400-2

by vneos1987.blogspot

No comments:

Post a Comment