Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Τεστ ναρκισσισμού: Μήπως αγαπάς υπερβολικά τον εαυτό σου;

Ο λεγόμενος υγιής ναρκισσισμός συνδέεται με τα μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης και με την ικανότητα σύναψης ισχυρών δεσμών με τον κοινωνικό περίγυρο.
Εσείς ανήκετε στα άκρα ή έχετε καταφέρει να κατακτήσετε τον υγιή ναρκισσισμό; Μπορείτε να το μάθετε με τη βοήθεια των παρακάτω σύντομων τεστ.

Σημειώστε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στα τρία σετ δηλώσεων που θα δείτε παρακάτω, αναλόγως πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε, ώστε να διαπιστώσετε εάν τα επίπεδα ναρκισσισμού σας ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια.

Τεστ 1

Α. Νιώθω άβολα όταν είμαι το επίκεντρο της προσοχής.

Β. Σπανίως απολαμβάνω ένα κομπλιμέντο που θα μου κάνουν.

Γ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.

Τεστ 2

Α. Δεν τα παρατάω ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Β. Σπανίως με σταματούν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στο δρόμο μου.


Γ. Έχω αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα είμαι στοργικός/η.

Τεστ 3

Α. Γνωρίζω πως διαθέτω κάτι το ξεχωριστό.

Β. Είμαι πολύ καλός/η σε πολλά πράγματα σε σύγκριση με τους περισσότερους ανθρώπους.

Γ. Κατά βάθος πιστεύω ότι είμαι καλύτερος/η από τους περισσότερους ανθρώπους.
Αποτελέσματα
Οι ερωτήσεις του πρώτου τεστ αφορούν στο έλλειμμα ναρκισσισμού. Εάν απαντήσατε ΝΑΙ σε δύο ή και περισσότερες ερωτήσεις και οι θετικές σας απαντήσεις είναι περισσότερες απ' ότι στα άλλα τεστ, τότε έχετε σημαντικό έλλειμμα ναρκισσισμού. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, καθώς μπορεί να υποδεικνύει ότι πρέπει να δουλέψετε λίγο παραπάνω την αυτοπεποίθησή σας.

Οι ερωτήσεις του δεύτερου τεστ αφορούν στον υγιή ναρκισσισμό. Εάν απαντήσατε ΝΑΙ σε δύο ή και περισσότερες ερωτήσεις και οι θετικές σας απαντήσεις είναι περισσότερες απ' ότι στα άλλα τεστ, τότε βρίσκεστε στα επίπεδα του υγιούς ναρκισσισμού.

Οι ερωτήσεις του τρίτου τεστ αφορούν στον ακραίο ναρκισσισμό. Εάν απαντήσατε ΝΑΙ σε δύο ή και περισσότερες ερωτήσεις, τότε εκδηλώνετε σημάδια ακραίου ναρκισσισμού. Εάν βέβαια είστε κάτω των 25 ετών, αυτό μπορεί με τον καιρό να αλλάξει.by vneos1987.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου