Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Τα 15 χειρότερα λάθη που κάνει κάποιος πριν κλείσει τα 30

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που σου συμβαίνουν όταν είσαι μεταξύ 20 και 30 ετών είναι ότι, ό,τι λάθη κι εάν κάνεις, θα καταφέρεις να τα διορθώσεις εγκαίρως. 
Ας δούμε, όμως, μερικές λάθος επιλογές που μπορεί να να μην διορθώνονται και τόσο εύκολα, όπως είναι η έλλειψη αποταμίευσης, τις οποίες είναι εύκολο να αποφύγουμε. 
Επιλέξαμε κάποιες συμβουλές που έχουν δοθεί κατά καιρούς από επιχειρηματίες και συγγραφείς και καταλήξαμε στις σημαντικότερες.
Σας παρουσιάζουμε τα χειρότερα λάθη που κάνουν όσοι είναι μεταξύ 20 και 30 χρονών, τα οποία καλό θα ήταν να αποφύγουν προκειμένου να πετύχουν τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή
1. Πιστεύουν ότι η εκπαίδευση και το ταλέντο επαρκούν για να γίνουν επιτυχημένοι.
Ο υψηλός δείκτης ευφυίας, το φυσικό ταλέντο και οι βαθμοί από καλά Πανεπιστήμια είναι όλα σημαντικά προσόντα μεν αλλά δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα βρείτε μια καλή δουλειά και δεν σημαίνουν και πολλά αν δεν συνοδεύονται από σκληρή δουλειά. 
"Μέχρι τα 30 μου εργαζόμουν σε εταιρείες και θυμάμαι τους συναδέλφους μου να εργάζονται νύχτα-μέρα και Σαββατοκύριακα" λέει η Sylvie di Giusto, η ιδρύτρια της Executive Image Consulting. "Ιδρώτας, κόπος, μόχθος, αλλά και συνέπεια, επιμονή και τεράστια προσπάθεια και ενέργεια, αυτά χαρακτηρίζουν την καριέρα μου σήμερα. Έμαθα ότι όσον αφορά στην επαγγελματική επιτυχία, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η επιτυχία δεν συμβαίνει απλά. Ποτέ". 
2. Παραμελούν την υγεία τους.
Καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς πως δεν μπορείς πλέον να ξενυχτάς όπως έκανες στο Πανεπιστήμιο. "Η επόμενη μέρα της κραιπάλης θα είναι τόσο χάλια που και μόνο στη σκέψη να ξενυχτήσεις πίνοντας θα βάζεις τα γέλια", γράφει η Meggie Sutherland Cutter στο Quora. Κι όσο απομακρύνεσαι από τα χρόνια της σχολής, τόσο περισσότερο το υπερβολικό ποτό, το κάπνισμα και οι ανθυγιεινές τροφές θα αποτελούν πλέον κακές συνήθειες. 
Ο καθηγητής επικοινωνιών, Michael Weston επισημαίνει επίσης ότι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να προσέχουμε και την ψυχική μας υγεία, καθώς όλα τα θέματα αυτού του είδους συνήθως ξεκινούν σε αυτή την ηλικία. 
3. Δεν ξεκινούν αποταμίευση.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.003 άνθρωποι, το 69% των ηλικιών 18-29 δεν έχουν κάνει καμία πρόβλεψη συνταξιοδότησης. Η ώρα της συνταξιοδότησης σάς φαίνεται ενδεχομένως πολύ μακριά αλλά κάνετε μεγάλο λάθος εάν δεν συνειδητοποιείτε τη σημασία της αποταμίευσης, το νωρίτερο δυνατό. 
Ο επιχειρηματίας Aditya Rathnam αναφέρει πως δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε να επενδύετε μεγάλα ποσά, εφόσον είστε ακόμη στην αρχή αλλά είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεστε όσες ευκαιρίες σας παρέχει το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα και η ιδιωτική ασφάλιση κι εάν μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό αποταμίευσης. 
4. Θεωρούν ότι τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία.
Η καλή φήμη και ο παχυλός μισθός σίγουρα σας κάνουν να νιώθετε ικανοποιημένοι αλλά η επιτυχία δεν είναι μόνο αυτό, λέει ο Joe Choi.
Κάποια στιγμή μπορεί να το μετανιώσετε εάν κυνηγάτε το μισθό σας αντί για το πάθος σας.
5. Τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.
Το να χωρίσεις από μια μακροχρόνια σχέση, να σε απολύσουν και να σου αποτύχει η startup που πάσχισες να στήσεις είναι πολύ αποκαρδιωτικό όταν σου συμβαίνουν για πρώτη φορά. Αντί, όμως να τα παρατήσεις ή να θέτεις χαμηλότερους στόχους την επόμενη φορά, προσπάθησε να μάθεις από τα λάθη σου και βελτίωσε τον εαυτό σου. 
"Όταν την επόμενη ημέρα που με απέλυσαν ξύπνησα κανονικά όπως πάντα, συνειδητοποίησα πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου" λέει η Carolyn Cho. "Όταν χώρισα έμαθα να ξεχωρίζω τη διαφορά μιας καλής και μιας κακής σχέσης, κάτι που φυσικά το ήξερα μέσα μου αλλά αρνιόμουν να το αποδεχτώ μέχρι που τέλειωσε η σχέση".

6. Επιτρέπουν στους άλλους να τους καθορίζουν την πορεία.
Όταν ξεκινάς την καριέρα σου και δεν είσαι σίγουρος ποια κατεύθυνση θέλεις να πάρεις, είσαι επιρρεπής στο να αφήνεις τους άλλους να επιλέξουν για σένα το προς τα που θα εξελιχθείς. Για αυτό το λόγο, η επενδύτρια του "Shark Tank", Lori Greiner συμβουλεύει κάθε επιχειρηματία με τον οποίο συνεργάζεται να μην αφήνουν τους άλλους να τους επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο. 
"Η επιτυχία σου συνδέεται άμεσα με το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, γιατί η εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου είναι η εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα", λέει ο Greiner.
7. Είναι ανυπόμονοι.
Δεν χρειάζεται να είσαι παντρεμένος, να έχεις το δικό σου σπίτι και ένα επαγγελματικό πλάνο δεκαετίας μέχρι τα 30. Κάνε υπομονή και εστίασε στο παρόν. 
Η ιδρύτρια και CEO  της εταιρείας Matisia Consultants, Kristina Roth λέει ότι όταν ήταν νεότερη ένιωθε πως έπρεπε να πετύχει όλους τους στόχους της το συντομότερο δυνατόν, μια έμμονή που της προκαλούσε στρες και την καθιστούσε αντιπαραγωγική.
"Γύρω στα 20 συνειδητοποίησα την έννοια της καθυστερούμενης ικανοποίησης καθώς και πως πρέπει να είσαι προσεκτικός όσον αφορά στις αποφάσεις σταθμούς της ζωής σου οι οποίες θα σου αλλάξουν τη ζωή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο μέλλον", λέει η Kristina.
8. Προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους.
Όταν ξεκινάς την καριέρα σου, σου φαίνεται φυσικό να θέλεις να τα έχεις καλά με το αφεντικό σου, τους πελάτες και όλους τους συναδέλφους σου. Αντί να νιώθεις συντετριμμένος συνειδητοποιώντας ότι κάποιοι από αυτούς απλά δεν σε συμπαθούν, αποδέξου το και προχώρα. 
"Είναι αναπόφευκτο ότι πάντα κάποιοι θα σε αντιπαθούν", λέει η Cho. "Μακάρι να το είχα συνειδητοποίησει νωρίτερα και να σταματούσα να προσπαθώ τόσο σκληρά και να ανησυχώ συνέχεια". 
9. Πιστεύουν ότι όλες οι φιλίες κρατούν για πάντα.
"Νομίζεις πως οι φίλοι σου από το Πανεπιστήμιο θα είναι φίλοι σου για πάντα; Κάποιοι από αυτούς θα εξακολουθούν να είναι δίπλα σου στα 40 σου και κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν τη ζωή τους", λέει η Sutherland Cutter.
Όταν οι φίλοι σου δεν μένουν πλέον όλοι στην ίδια πόλη, θα συνειδητοποιήσεις ποιοι είναι πιο σημαντικοί για σένα και αξίζει να διατηρήσεις μια σχέση μαζί τους. 
10. Πιστεύουν ότι εάν μετακομίσουν αλλού θα λυθούν όλα τους τα προβλήματα.
Με τα ταξίδια και την αλλαγή τόπου διαμονής μπορεί να εμπλουτίζετε τις εμπειρίες σας και η συγκεκριμένη δεκαετία είναι η ιδανική περίοδος για να το κάνετε. Μην έχετε, όμως, την εντύπωση ότι μετακομίζοντας στην άλλη άκρη του κόσμου ότι θα ανακαλύψετε αυτομάτως και το νόημα της ζωής σας. 
11. Δημιουργούν μια φούσκα γύρω τους.
Είναι σημαντικό να δημιουργείς σχέσεις με συνεργάτες και άλλους παράγοντες του τομέα σας. Εάν παραμένετε όμως σε αυτά τα στενά πλαίσια, τότε δεν θα έχετε σωστή αντίληψη των πραγμάτων. Κάντε μια προσπάθεια να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. 
"Οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεστε έχουν άμεση επίδραση όσον αφορά στην επιτυχία ή στην αποτυχία σας", λέει ο Jon Levy, ιδρυτής της Influencers. "Θα επηρεάσουν τα πάντα, από το πόσο αθλείστε, τι ρούχα φοράτε, πόσα χρήματα βγάζετε και ποιες αξίες είναι σημαντικές για εσάς. Εάν θέλετε όμως να ζήσετε μια πλήρη ζωή γεμάτη χαρά και επιτυχίες θα πρέπει να χτίσετε σχέσεις με καλούς ανθρώπους που σέβεστε και να αφήσετε πίσω σας εκείνες που σας επηρεάζουν αρνητικά. 
12. Βλέπουν τα πάντα είτε άσπρα είτε μαύρα.
Ο συγγραφέας και επενδυτής James Altucher πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτή την ηλικία είναι απόλυτοι. Για παράδειγμα, ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν μεταξύ μιας καριέρας που τους εξυπηρετεί προσωπικά και μιας άλλης που εξυπηρετεί τους άλλους, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι το προσωπικό συμφέρον δεν σημαίνει ότι βλάπτει τον υπόλοιπο κόσμο. 
13. Ψάχνουν την "αδελφή ψυχή" τους. 
Υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν να περάσουν τα χρόνια αυτά μόνοι τους, χωρίς δεσμεύσεις. Άλλοι αναζητούν το κατάλληλο πρόσωπο για να παντρευτούν. Οι τελευταίοι μπορεί να πέσουν στην παγίδα να πιστεύουν ότι θα βρουν κάποιον με τον οποίο θα δέσουν αυτόματα και η σχέση θα προχωρά χωρίς προσπάθεια. Στην πραγματική ζωή οι πιο ουσιαστικές μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν δουλειά και αφοσίωση. 
"Καλείσαι να κάνεις συνέχεια θυσίες, να εξηγείσαι και να υποχωρείς. Αλλά ξέρετε κάτι, αυτό είναι που το κάνει να αξίζει τον κόπο", λέει ο Mitesh Jain στο Quora.
14. Προσπαθούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους.
"Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις που θα καταλήξεις και τι θα κάνεις στο μέλλον", λέει η Choi. Μην αγχώνεστε με πενταετή προγράμματα και εστιάστε στους άμεσους στόχους σας.
15. Έχουν την εντύπωση ότι είναι οι μόνοι που δυσκολεύονται.
Καθώς αρχίζετε και συνειδητοποιείτε πως λειτουργεί ο κόσμος, αυτοπροσδιορίζεστε ως ενήλικες και χτίζετε την καριέρα σας, μπορεί να νομίζετε ότι οι φίλοι σας και οι συνεργάτες σας είναι πιο πετυχημένοι και σίγουροι για τον εαυτό τους, λέει η Sarthak Pranit στο Quora. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, τη δουλειά που κάνουν ή εάν είναι παντρεμένοι, όλοι οι εικοσάρηδες και κάτι προχωρούν ψάχνοντας και θα εξακολουθούν την αναζήτηση για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

by click4money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου