Για να ακούσετε το κείμενο

    Για να ακούσετε το κείμενο, παρακαλώ ανοίξτε αυτή τη σελίδα με τους περιηγητές Chrome, Microsoft Edge, Opera, ή Mozilla Firefox.

    ...

    Translate

    Thursday, June 28, 2018

    Τα διαδικτυακά trolls είναι ναρκισσιστές, ψυχοπαθείς και σαδιστές..

    Τι γνωρίζουμε για τα διαδικτυακά trolls;

    Περίπου το 5,6% των χρηστών του διαδικτύου αυτοπροσδιορίζονται ως trolls ή λένε ότι απολαμβάνουν το trolling. Με τους άνδρες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στο trolling.
    Ένα διαδικτυακό troll είναι κάποιος που χρησιμοποιεί συνήθως μια ψεύτικη ταυτότητα στο διαδίκτυογια να συμμετέχει σε συζητήσεις και να δημοσιεύει σχόλια με σκοπό να αναστατώσει ή να ταράξει τη συνομιλία. Συχνά, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός σκοπός πίσω από τα σχόλιά τους, εκτός από το να ενοχλούνται όλοι οι άλλοι που εμπλέκονται. Τα trolls θα πουν ψέματα, θα υπερβάλλουν και θα προσβάλλουν προκειμένου να λάβουν απάντηση.

    Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των trolls;

    Το 2014 ερευνητές  διεξήγαγαν δύο μελέτες με περισσότερους από 1.200 χρήστες του διαδικτύου και προσπάθησαν να κατανοήσουν γιατί οι άνθρωποι ασχολούνται με το trolling. Έψαξαν για στοιχεία που συνέδεαν το trolling με τα χαρακτηριστικά της «Σκοτεινής τετράδας» : ναρκισσισμός, μακιαβελιανισμός, ψυχοπάθεια και σαδισμός. Η χρήση του όρου «σκοτεινή» υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν κακόβουλο σκοπό.

    Η Σκοτεινή τετράδα : ναρκισσισμός, μακιαβελιανισμός, ψυχοπάθεια και σαδισμός

    Διαπίστωσαν ότι οι βαθμολογίες και για τα τέσσερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ήταν υψηλότερες μεταξύ των ανθρώπων που δήλωσαν ότι το trolling ήταν η αγαπημένη τους δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, με το σαδισμό να είναι ο ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης.
    Ναρκισσισμός: Συνδέεται με συναισθήματα ανωτερότητας, υπέρμετρο εγωισμό και τα άτομα έχουν την έντονη επιθυμία να θαυμάζονται από τους άλλους.
    Ψυχοπάθεια: Μια σύνθετη διαταραχή η οποία τυπικά περιλαμβάνει έλλειψη ενσυναίσθησης ή τύψεων καθώς και αντικοινωνική συμπεριφορά.
    ΜακιαβελισμόςΣυνδέεται με τη χειραγώγηση και την εκμετάλλευση των άλλων.
    Σαδισμός: Μια διαταραχή της προσωπικότητας κατά την οποία ένα άτομο αντλεί ευχαρίστηση από τον πόνο των άλλων.
    Ερευνητές μελέτησαν επίσης αν διαφορετικοί τύποι ενσυναίσθησης θα μπορούσαν να εξηγήσουν μια τέτοια φαινομενικά άσκοπη, επιβλαβή συμπεριφορά. Φάνηκε ότι τα trolls έχουν χαμηλά επίπεδα συναισθηματικής ενσυναίσθησης αλλά υψηλά επίπεδα γνωστικής ενσυναίσθησης.
    Η γνωστική ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα αναγνώρισης και κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Η συναισθηματική ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να βιώνεις τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.
    Με άλλα λόγια, το υψηλό επίπεδο γνωστικής ενσυναίσθησης τους δείχνει ότι είναι πολύ καλοί στο να κατανοούν ακριβώς τι πληγώνει τους ανθρώπους, και το υψηλό επίπεδο ψυχοπάθειας τους σημαίνει ότι απλά δεν τους ενδιαφέρει.
    Η ανωνυμία του διαδικτύου τους επιτρέπει να αποστασιοποιούνται ψυχολογικά από οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη για τις πράξεις τους. Πιθανόν δεν κάνουν κατά πρόσωπο άσχημα σχόλια σε συνανθρώπους τους, στο διαδίκτυο όμως δεν έχουν κανένα ενδοιασμό.

    Ποιο είναι το απόλυτο κίνητρο;

    Ενώ τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας παίζουν κάποιο ρόλο, αυτό που επηρεάζει πραγματικά τη συμπεριφορά trolling είναι η κοινωνική ευχαρίστηση που αντλείται γνωρίζοντας ότι οι άλλοι ενοχλούνται από αυτή.
    Όταν μια συμπεριφορά επιβραβεύεται, ένα άτομο είναι πιο πιθανό να την κάνει. Επειδή το trolling εξαρτάται από την αλληλεπίδραση με άλλους, σε πρόσφατη έρευνα μελετήθηκε η κοινωνική ανταμοιβή που βιώνουν όσοι προκαλούν αυτές τις αλληλεπιδράσεις. Γενικά, οι άνθρωποι κινητοποιούνται δημιουργώντας ένα θετικό κοινωνικό περιβάλλον (τυπική, θετική κοινωνική ανταμοιβή).
    Αλλά φαίνεται ότι το κίνητρο των trolls είναι να επιτύχουν αρνητικές κοινωνικές ανταμοιβές.
    Αυτά είναι τα συναισθήματα ανταμοιβής που βιώνουν μερικοί άνθρωποι όταν δημιουργούν κοινωνικές αντιπαραθέσεις, μέσα από εγωιστικές ή αυτο-εξυπηρετούμενες συμπεριφορές και αλληλεπιδράσεις. Τα άτομα που αναζητούν αρνητική κοινωνική ανταμοιβή είναι πιθανό να απολαμβάνουν το ψυχολογικό πόνο και τη δυσφορία που δημιουργούν σε άλλους. Όσο πιο αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο προκαλέσει το troll, τόσο περισσότερο ενισχύεται η συμπεριφορά τους.
    Λόγω της εθιστικής φύσης των ανταμοιβών, μπορεί να υπάρχει ένα εθιστικό στοιχείο στο trolling.

    Αντιμετώπιση

    Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος αντιμετώπισης των trolls: Αγνοήστε τους!
    Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε ένα troll online  ή στην πραγματική ζωή, απλά θυμηθείτε ότι θέλουν να σας ταράξουν,γελάστε και φύγεται,γιατί εάν πέσεται στο επίπεδο τους(των ηλιθιών),θα χάσεται γιατί παίζουν εντός έδρας(αυτό μόνο κάνουν στην μίζερη ζωή τους . Τρέφονται από τη δυστυχία σας. Στερήστε τους την ευχαρίστηση μιας θυμωμένης αντίδρασης. Αν δεν λάβουν την αρνητική κοινωνική ανταμοιβή που επιθυμούν, τότε το κίνητρό τους πιθανότατα θα μειωθεί και θα σας αφήσουν ήσυχους.

    --
    Πηγές:
    1. Buckels, E. E., Trapnell, P. D., & Paulhus, D. L. (2014). Trolls just want to have fun. Personality and individual Differences67, 97-102.
    2. Paulhus, D. L., & Williams, K. M. (2002). The dark triad of personality: Narcissism, Machiavellianism, and psychopathy. Journal of research in personality36(6), 556-563.
    3. Craker, N., & March, E. (2016). The dark side of Facebook®: The Dark Tetrad, negative social potency, and trolling behaviours. Personality and Individual Differences102, 79-84.
    4. Sest, N., & March, E. (2017). Constructing the cyber-troll: Psychopathy, sadism, and empathy. Personality and Individual Differences119, 69-72.
    5. Foulkes, L., Viding, E., McCrory, E., & Neumann, C. S. (2014). Social Reward Questionnaire (SRQ): development and validation. Frontiers in psychology5.
    6. https://today.yougov.com/news/2014/10/20/over-quarter-americans-admit-malicious-online-comm/
    7. de Seta, G. (2013). FCJ-167 Spraying, fishing, looking for trouble: The Chinese Internet and a critical perspective on the concept of trolling. The Fibreculture Journal, (22 2013: Trolls and The Negative Space of the Internet).
    8. http://clok.uclan.ac.uk/4980/2/Hardaker,%20C.%202010.%20Trolling%20in%20ACMC.pdf
    9. Trolls often waive their anonymity online. phys.org
    10. The Psychology of the Internet Troll. academicearth.org


    by vneos1987.blogspot

    Monday, June 18, 2018

    Τα μαθηματικά είναι ένα εργαλείο όπως και το τηλεσκόπιο, το αμάξι ;

    Τα  μαθηματικά  είναι ένα  εργαλείο  που βοηθά τους επιστήμονες  να μελετήσουν  το περιβάλλον μας  και το σύμπαν. Η διαφορά  από το αμάξι είναι  ότι το αμάξι είναι ένα πιο εύκολο εργαλείο  που χρησιμοποιούμε  στις μετακινήσεις  μας. Παρατηρώντας  τους ανθρώπους  κι την  βλακεία ,την εγωπάθεια που έχουν οι περισσότεροι ,νομίζουν επειδή είναι καλή σε κάποιο τομέα για παραδειγμά μαθηματικά,νομίζουν ότι είναι και διάνοιες,δηλαδή όλοι οι φιλόλογοι έχουν χαμηλό δείκτη IQ,όχι βέβαια,γιατί θα μπορούσαμε να πούνε είμαστε καλή στην έκθεση άρα είμαστε διάνοιες . Ο ορισμός της διάνοιας είναι πολύ απλώς, διάνοια  είναι αυτός που εξηγεί κάτι πολύ δύσκολο με πολύ απλό τρόπο ώστε να γίνει κατανοητό στον περισσότερο κόσμο , διανοούμενος  είναι αυτός που εξηγεί κάτι  εύκολο και το κάνει δυσνόητο  ή μη κατανοητό στον απλό κόσμο. 
    Το 1983 ο Howard Gardner στο βιβλίο του «Frames of Mind», διατύπωσε τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, σύμφωνα με την οποία η νοημοσύνη κάθε ανθρώπου χωρίζεται σε εννιά (τουλάχιστον) τομείς, οι οποίοι εδράζουν σε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου
    Σαφώς και τα εννιά είδη είναι σημαντικά, και συνεργάζονται, αλλά κάθε άνθρωπος έχει έναν διαφορετικό «χάρτη κατανομής» ευφυΐας, και αυτό τον κάνει τόσο διαφορετικό. Η ευφυΐα μας (ή οι ευφυΐες μας) δεν είναι κάτι παγιωμένο, αλλά αναπτύσσεται όσο μαθαίνουμε και «δουλεύουμε» με αυτήν (αυτές).


    Αρχικά ο Gardner είχε ξεχωρίσει επτά είδη νοημοσύνης, αλλά σε επόμενα βιβλία του πρόσθεσε άλλες δύο φτάνοντας τις εννέα. Σε αυτές λίγο αργότερα προστέθηκε και η συναισθηματική νοημοσύνη που έτυχε ευρείας αποδοχής. Δείτε τα εννέα είδη νοημοσύνης όπως τα δημοσιεύει το sanejoker:


    1) Λεκτική / γλωσσική νοημοσύνη (Verbal Linguistic Intelligence)




    Αυτή έχει να κάνει με την ικανότητα στο γραπτό και το προφορικό λόγο (και ίσως μετά από λίγο καιρό να προκύψουν δύο είδη νοημοσύνης από αυτήν), στην εκμάθηση γλωσσών, στην απομνημόνευση λέξεων και εννοιών, καθώς και στην κατανόηση των λεπτών διαφορών ανάμεσα στις έννοιες και την αφήγηση ιστοριών.
    Ρήτορες και πολιτικοί, δικηγόροι και φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς και φιλόλογοι, την κατέχουν στον ύψιστο βαθμό. Οι εξαιρέσεις, όπως ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Παραδείγματα ανθρώπων με υψηλό δείκτη γλωσσικής νοημοσύνης: Δημοσθένης, Λυσίας, Σαίξπηρ, Τζόις, Ελύτης.
    2) Λογικό-μαθηματική νοημοσύνη (Logical- Mathematical Intelligence)
    Αυτοί οι άνθρωποι κατανοούν καλύτερα όχι μόνο τους αριθμούς, αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα στα φαινόμενα, φυσικά, κοινωνικά, οικονομικά. Έχουν ιδιαίτερες ικανότητες συλλογισμού πάνω στο ειδικό και την αναγωγή του στο γενικό, και μπορούν να πειραματίζονται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο.
    Στη σημερινή εποχή θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε και τεχνοκράτες, αφού νοιάζονται μόνο για τους αριθμούς και το χειρισμό αντικειμένων και συμβόλων, και δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα συναισθήματα και τα πάθη –των ανθρώπων και των εθνών.
    Παραδείγματα ανθρώπων με υψηλό λογικομαθηματική νοημοσύνη: Αρχιμήδης, Νεύτωνας.
    3) Σωματική-κιναισθητική νοημοσύνη (Bodily-Kinesthetic Intelligence)
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοημοσύνης είναι οι χρυσαυγίτες και ο Μπρους Λη. Ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά το σώμα τους και να δέρνουν όποιον βρεθεί μπροστά τους.
    Αν όμως ξεφύγουμε από την πολιτική, θα δούμε ότι οι αθλητές, οι χορευτές και... οι ηθοποιοί (όσο παράδοξο και να φαίνεται αυτό) είναι οι πρωταθλητές της κιναισθητικής νοημοσύνης.
    Οι «κιναισθητικοί» άνθρωποι είναι, πιθανότατα, οι πιο παρεξηγημένοι. Ειδικά ως παιδιά, που δεν αντέχουν δευτερόλεπτο να κάθονται στην καρέκλα και απεχθάνονται το διάβασμα. Οι δάσκαλοι τους αντιμετωπίζουν ως τα στουρνάρια της τάξης και οι γονείς τους απογοητεύονται που το παιδί τους «δεν τα παίρνει τα γράμματα». Αλλά αν αφεθούν σε ανοιχτό χώρο κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει.
    Δεν είναι παράξενο που κάποιοι από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς ηθοποιούς, όπως ο Μάρλον Μπράντο, ο Αλ Πατσίνο και ο Τζόνι Ντεπ, ποτέ δεν τέλειωσαν το σχολείο.
    4) Μουσική νοημοσύνη (musical intelligence)
    Γι' αυτή δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι άνθρωποι που την έχουν σε υψηλό βαθμό ξεχωρίζουν από την παιδική τους ηλικία και συνήθως γίνονται μονομανείς –όχι άδικα, αφού η μουσική είναι η ύψιστη μορφή ανθρώπινης τέχνης, όπως λένε κάποιοι.


    Ο Μότσαρτ είναι το απόλυτο παράδειγμα μουσικής μεγαλοφυΐας, αλλά αν παρατηρήσεις τα χέρια του Στίβι Γουόντερ ή του Glenn Gould καθώς παίζουν, μπορείς να συμπεράνεις ότι κατέχουν και υψηλή κιναισθητική νοημοσύνη.

    Όπως προείπαμε τα είδη νοημοσύνης συνεργάζονται και συνυπάρχουν: Μουσική-ρυθμός, μουσική-μαθηματικά.
    5) Διαπροσωπική νοημοσύνη (interpersonal intelligence)
    Αυτή δε χρειάζεται ορισμούς. Αρκεί να αναφέρουμε δύο άτομα που την είχαν στον ύψιστο βαθμό: Μαχάτμα Γκάντι, Αδόλφος Χίτλερ.
    Είναι η νοημοσύνη της ηγεσίας. Να καταλαβαίνεις τους άλλους και να τους ωθείς για να εκφράσουν το χειρότερο ή τον καλύτερο τους εαυτό. Υψηλή διαπροσωπική νοημοσύνη έχει και ο πωλητής που σε κάνει να αγοράσεις ό,τι εκείνος θέλει, καθώς και ο δάσκαλος που καταφέρνει να διαμορφώσει προσωπικότητες.
    6) Ενδοπροσωπική νοημοσύνη (Intrapersonal intelligence)
    Αυτή είναι η ικανότητα της προσωπικής γνώσης, της αυτογνωσίας, του «γνώθι σαυτόν». Συνήθως πρόκειται για άτομα εσωστρεφή που προτιμούν να εργάζονται ατομικά. Είναι σχολαστικά και εμβαθύνουν στα πάντα με ενοχλητική αυταρέσκεια. Μαθαίνουν καλύτερα όταν επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα μόνοι τους και είναι τελειομανείς.


    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του ανθρώπου είναι ο Σίγκμουντ Φρόιντ.

    7) Χωρική νοημοσύνη (spatial intelligence)




    Τα άτομα με χωρική νοημοσύνη μπορούν να παρατηρούν και να χειρίζονται τάσεις, ισορροπίες και συνθέσεις. Έχουν πολύ καλό προσανατολισμό στο χώρο και προσαρμόζονται άμεσα στις αλλαγές του περιβάλλοντος χώρου.
    Και ενώ οι άντρες θεωρούνται καλύτεροι οδηγοί και πιλότοι, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο, αφού δεν υπάρχει άντρας που να θυμάται που άφησε τις παντόφλες του.

    Οι «χωρικοί» λειτουργούν οπτικά και παραστατικά, με καλλιτεχνικές τάσεις και πολύ συχνά μπορούν να θεωρούν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνιά.


    Παραδείγματα ανθρώπων με αυξημένη αυτού του είδους την νοημοσύνη είναι ο Πικάσο, ο Ροντέν, ο Αϊζενστάιν και ο Ταραντίνο.

    8) Υπαρξιακή νοημοσύνη (existential Intelligence)
    Αυτή την νοημοσύνη κατέχουν οι άνθρωποι που προβληματίζονται με τα θέματα ύπαρξης και ανυπαρξίας, καλού και κακού, σωστού και λάθους, με μια σταθερή τάση να διευρύνουν τα πλαίσια της ανθρώπινης σκέψης.


    Χαρακτηριστικοί τύποι ατόμων με υψηλή υπαρξιακή νοημοσύνη είναι ο Σωκράτης και ο Κομφούκιος.

    9) Φυσιοκρατική νοημοσύνη (Naturalistic intelligence)


    Είναι η νεότερη νοημοσύνη, η οποία προστέθηκε στη θεωρία το 1993. Αλλά θεωρείται ως η πιο αρχαία, αφού συνδέεται με την ικανότητα των προϊστορικών προγόνων μας, να διαχωρίζουν τα βρώσιμα από τα δηλητηριώδη φυτά και να μαθαίνουν για τη φύση που τους περιβάλλει.

    Οι «φυσιοκράτες» είναι πρακτικοί άνθρωποι που αρέσκονται στις συλλογές και στην άμεση επαφή με το φυσικό κόσμο. Πολύ καλοί ως μάγειρες και ως χημικοί, αφού «διαισθάνονται» και γνωρίζουν τη φύση κάθε υλικού. Πάντα φιλόζωοι –εκτός κι αν είναι κυνηγοί- μπορούν να καταλάβουν πιο γρήγορα τις αλλαγές στον καιρό ή στο φυσικό μας περιβάλλον.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φυσιοκρατικής νοημοσύνης, πιθανότατα πιο μεγαλοφυής και από το Μότσαρτ, είναι ο Κάρολος Δαρβίνος.


    Πηγή

    by vneos1987.blogspot

    Sunday, June 17, 2018

    Ψυχολογικά εμπόδια που μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένοι

    Τα ψυχολογικά εμπόδια, οι αρνητικές σκέψεις και η στενομυαλιά είναι μερικά από τα πράγματα που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Για να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα βιβλία.
    Ο Μιχαήλ Εφίμοβιτς, διάσημος ψυχίατρος, έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφει τα πιο συνηθισμένα ψυχολογικά εμπόδια που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε ευτυχισμένοι.
    Δείτε παρακάτω 10 ψυχολογικά εμπόδια που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε ευτυχισμένοι.
    Η ευτυχία είναι μια παρενέργεια μιας καλά οργανωμένης ζωής
    Η ευτυχία, η χαρά και η επιτυχία είναι τα αποτελέσματα μιας καλά οργανωμένης ζωής, σύμφωνα με τον ψυχίατρο Βίκτορ Φράνκλ. Θα πρέπει να κάνετε πράγματα που σας βοηθούν να αποκτάται εμπειρίες.
    Όταν μιλάτε σε έναν άνθρωπο να έχετε στον νου σας ότι και αυτός έχει δίνει μεγάλη αξία στον εαυτό του, όπως και εσείς
    Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι εξίσου ξεχωριστός με εσάς και έχει τις δικές του απόψεις για την ζωή.
    Κάθε άνθρωπος που συναντάτε δίνει μια μάχη που δεν γνωρίζετε. Θα πρέπει πάντα να σέβεστε τους άλλους ανθρώπους.
    Πως μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος άλλος, αν δεν κάνετε κάτι για τον εαυτό σας;
    Οι άνθρωποι πάντα κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Κανένας δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν βοηθήσετε πρώτα εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας.
    Όταν αποφασίσετε να αναλάβετε δράση για να πετύχετε κάτι που θέλετε θα βρείτε συμμάχους που θα σας βοηθήσουν.
    Όταν γίνετε πετυχημένοι, όλα τα αρνητικά συναισθήματα θα εξαφανιστούν
    Μέσα μας δημιουργούνται πολλά αρνητικά συναισθήματα επειδή είμαστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό μας. Ωστόσο, όταν αρχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε θα γίνετε πετυχημένοι. Δεν καταλάβετε καν πως θα εξαφανιστούν όλες οι αρνητικές σκέψεις.
    Αν θέλετε να δείτε τον μεγαλύτερο εχθρό σας, κοιτάξτε στον καθρέπτη
    Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με τους δαίμονες άλλων ανθρώπων, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να παλεύουν με τους δικούς τους. Ο μόνος πραγματικός εχθρός μας είναι ο εαυτός μας.
    Δεν μπορούμε να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση, αν δεν σπάσουμε τα εμπόδια μας και δεν αναπτυχθούμε.
    Ψάξτε το κατάλληλο μονοπάτι αντί για το σωστό
    Ας υποθέσουμε ότι είστε τον 30ο όροφο ενός κτιρίου και θέλετε να κατεβείτε κάτω. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι από το παράθυρο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής θα είναι θανατηφόρο. Η πιο σοφή επιλογή θα ήταν να πάρετε το ασανσέρ ή έστω τις σκάλες.
    Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει στόχο, δεν βλέπει τίποτα
    Ο στόχος που έχουμε μοιάζει με το να κάνουμε ζουμ στην κάμερα: αν κάνουμε ζουμ στο λάθος σημείο, δεν θα δούμε αυτό που θέλουμε να δούμε.
    Αν θέλετε να αποδείξετε κάτι σε έναν άνθρωπο σημαίνει ότι ζείτε για αυτόν
    Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι θα πρέπει να σταματήσετε να θέλετε να αποδείξετε στους άλλους ότι έχετε δίκιο. Ο λόγος που θέλετε να αλλάξετε την γνώμη ενός άλλου είναι επειδή θεωρείτε ότι η γνώμη του είναι πιο σημαντική. Αν ζείτε την ζωή σας για τον εαυτό σας δεν υπάρχει λόγος να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν.
    Η ικανότητα να αγαπάμε και να δεχόμαστε την μοναχικότητα είναι ενδείξεις ενός συναισθηματικά ώριμου ανθρώπου
    Μόνο οι άνθρωποι που μισούν τον εαυτό τους δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους. Οι άνθρωποι που είναι συναισθηματικά ώριμοι χρησιμοποιούν τον χρόνο που περνούν μόνοι τους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να μάθουν καινούργια πράγματα για να μοιραστούν στην συνέχεια με τους άλλους.
    Ευτυχία είναι όταν αυτό που θέλεις, μπορείς και πρέπει είναι το ίδιο πράγμα
    Συνήθως, οι άνθρωποι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα: πρέπει αλλά δεν θέλω, θέλω αλλά δεν μπορώ. Το μόνο πράγμα που πρέπει να βελτιώσει ένας άνθρωπος είναι ο ίδιος του ο εαυτός.
    Ο Μιχαήλ Λιτβάκ προτείνει να κάνουμε μια λίστα βασισμένη σε αυτές τις 3 κατευθύνσεις για να θέσουμε σωστά τους στόχους και τις προτεραιότητες μας.

    by vneos1987.blogspot

    Blog Archive