Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Όλες οι ιδιοφυΐες μιλούσαν με τον εαυτό τους!

Μάθε και εσύ πως να μιλάς στον εαυτό σου και πως θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις προβλήματα και εμπόδια στη ζωή σου. Αναφερόμαστε φυσικά στα φυσιολογικά επίπεδα και όχι να ακούς ξένες φωνές, που θα λένε την άποψη τους στη συζήτηση με τον εαυτό σου.
Σε μία έρευνα, που έγινε από τον Dr. Sanda Dolcos και από την συνάδελφο του Dr. Dolores Albarracin, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois, ζητήθηκε από 143 μαθητές μια συμβουλή στον εαυτό τους, πριν συμπληρώσουν μια σειρά από puzzle αναγραμματισμού. Οι μισοί μαθητές έγραψαν την συμβουλή στο πρώτο πρόσωπο και οι άλλοι μισοί στο δεύτερο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, πως όσοι έγραψαν στο δεύτερο πρόσωπο είχαν πιο θετική συμπεριφορά και να συμπληρώσουν περισσότερα puzzle αναγραμματισμού, απ’ όσους έγραψαν στο πρώτο πρόσωπο.
Στη συνέχεια, ζήτησαν από 135 μαθητές να γράψουν στον εαυτό τους μια συμβουλή για να γυμναστούν περισσότερο τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όσοι έγραψαν στο δεύτερο πρόσωπο, ξανά, είχαν πιο θετικά αποτελέσματα και μάλιστα προγραμμάτισαν να κάνουν περισσότερες ασκήσεις.

Συμπέρασμα!
Εάν μιλάς στον εαυτό σου, φρόντισε να το κάνεις στο δεύτερο πρόσωπο για να έχεις τουλάχιστον καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης έχε κατά νου πως δεν είναι κακό να μιλάς στον εαυτό σου, σε αντίθεση μ’ όσα λένε μερικοί στενόμυαλοι άνθρωποι.

by click4money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου