Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η συζήτηση με τον εαυτό σου βοηθάει στην ψυχική σου υγεία

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μιλάει…με τον εαυτό σου. Καμιά φορά μπορεί να πιάνεις συζήτηση και τελικά ο εαυτός σου να είναι ο καλύτερος συνομιλητής. Δεν σε διακόπτει και για ένα περίεργο λόγο στο τέλος οι απόψεις σας πάντα συμπίπτουν. Εμείς εδώ σου έχουμε πει πως να μιλάς με τον εαυτό σου. Έχεις καταλάβει γιατί το κάνεις αυτό;
Κάποιες μέρες που έχεις χρόνο ούτε να ανταλλάξεις κουβέντα με τους συναδέλφους, λόγω δουλειάς, έχει την ανάγκη να μιλήσεις με κάποιον. Ίσως και κάποιες φορές που αισθάνεσαι μόνος, να έχεις ως παρέα τον εαυτό σου. Άρα εκεί τι κάνεις μιλάς με τον εαυτό σου. Μην νομίζεις ότι αυτό σε κάνει τρελό αντίθετα σύμφωνα με τους ειδικούς η συζήτηση με τον εαυτό σου βοηθάει στην ψυχική σου υγεία .
Μιλώντας με τον εαυτό σου όχι μόνο σε ανακουφίζει από τη μοναξιά σου, μπορεί επίσης να σε κάνει πιο έξυπνο. Σε βοηθάει να αποσαφηνίσεις τις σκέψεις σου και να βάλεις σε μια τάξη το χάος που επικρατεί στο κεφάλι σου. Βέβαια για να γίνεις πιο έξυπνος να υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση. Πρέπει να μιλάς με σεβασμό προς τον εαυτό σου.
Δεν πρέπει να μιλάς άσχημα στο εαυτό σου και να μην του απευθύνεις το λόγο μόνο για να τον κράξεις. Αυτό το είδος της αυτό-ομιλίας είναι χειρότερο από το να μην μιλάς καθόλου.Όταν αποφασίσουμε να μιλάμε για τον εαυτό μας τότε πρέπει να είναι σαν να μιλάμε στον καλύτερο φίλο μας.

Πως θα γίνω πιο έξυπνος μιλώντας με τον εαυτό μου;

Μίλα στον εαυτό σου και πες του μπράβο για ότι καλό κάνει. Είναι πολύ εύκολο να κατακρίνουμε τον εαυτό μας και να δίνουμε περισσότερη σημασία σε ότι κάνουμε λάθος. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι απίστευτα καλό για να πεις μπράβο στον εαυτό σου. Βρες στην καθημερινότητα σου πράγματα ώστε η φωνούλα μέσα σου να σου πει μπράβο. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσεις αυτοεκτίμηση και περηφάνια, ξέροντας ότι και εσύ κάνεις κάτι σωστό.
Δώσε κίνητρο στο εαυτό σου. Μερικές φορές είσαι σπίτι που βαριέσαι τόσο πολύ και που να αναπνέεις το θεωρείς θαύμα. Τότε η φωνούλα μέσα σου λέει: «Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθείς λίγο;». Και βέβαια την ώρα που θα κάνεις δουλειές είναι η καλύτερη ώρα για μια αυτό-ομιλία. Στη συζητησούλα αυτή ο εαυτός σου θα σου υπενθυμίζει όλα όσα πρέπει να κάνεις και πως πρέπει να τα κάνεις. Έτσι θα μάθεις ότι κάνεις να το κάνεις σωστά.
Ο διάλογος με τον εαυτό σου σε βοηθάει να πάρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις. Όταν έχεις κατακλυστεί από σκέψεις και ιδέες ο εσωτερικός διάλογος σε βοηθάει να πάρεις τη σωστή απόφαση. Μπορεί να σε βγάλει από διλήμματα αναλύοντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.. Ακόμα και αν δυσκολευτείς να πάρεις τη σωστή απόφαση τότε μπορεί να σε οδηγήσει με μια συμβιβαστική λύση και να σε κάνει να διώξεις το άγχος. Σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως είναι καλύτερο να  μιλάς και δυνατά απλά σιγουρέψου ότι είσαι μόνος σου.
Η συζήτηση αυτή κρατάει το μυαλό σου σε εγρήγορση. Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό σκέψου τους αθλητές. Οι αθλητές πριν τον αγώνα και κατά την διάρκεια του, μιλούν στον εαυτό τους. Για την στάση του σώματος τους ή για που πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν εστιάσουν στον στόχο τους και να δίνουν οδηγίες στον εαυτό τους ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Έτσι αυτό σε κρατάει συγκεντρωμένο και χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από εξωτερικά ερεθίσματα.

by click4money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου